Total Pageviews

Thursday, 6 December 2018

SG LOPO VILLAGE

Kepada ibu bapa yang sibuk bekerja, tak dapat nak bawa anak-anak bercuti pada musim cuti sekolah ini, apa kata hujung minggu bawa anak-anak berkelah.

Entry kali ini Che Mie nak share pengalaman berkelah di Sg Lopo Village, Hulu Langat. Tempat ini tak eksklusif mana, biasa-biasa saja tetapi amat sesuai untuk aktiviti riadah bersama keluarga dan kawan-kawan dihujung minggu.

Air sungainya bersih dan mempunyai landscape batu-batu sungai yang menarik. Air sungainya pun cetek amat sesuai untuk kanak-kanak. Ada juga bahagian air yang dalam untuk orang dewasa. Seronok juga tempat ni, suasananya tenang dan kawasan pun bersih. 


Yang sebenarnya kami tak rancang pun nak datang ke Sg Lopo Village, semua terjadi unplanned. Biasanya mucim cuti sekolah panjang, cucu-cucu akan datang ke rumah atuk & nenek. Dah seminggu anak-anak saudara Che Mie ni datang rumah atuk & neneknya. Kesian tengok dia orang tak pergi mana-mana pun, duduk terperap dalam rumah aje. Kebetulan pula esok hari Sabtu, tiba-tiba terfikir nak bawa dua beradik ni jalan-jalan. Fikir punya fikir, terlintaslah difikiran ni nak bawa budak-budak tu berkelah dan mandi sungai. Tapi nak berkelah dimana? ni pun satu hal jugak. Macam biasa Che Mie google tempat-tempat menarik. Google punya google akhirnya terjumpalah Sg Lopo Village yang terletak di Batu 22, Jalan Hulu Langat. Review sikit blog-blog dan fb Sg Lopo Village yang ada, ermmm macam best je tempat ni. Terus whatsapp untuk booking.

Makan-makan dulu sebelum mandi. Tak syoknya perkelahan ni hanya kami berempat sahaja. Family member yang lain semua ada hal masing-masing.



Seronok betul budak dua orang tuu, Pak Longnya pun melayan aje.

 


 Zafran & Zharif

Antara kemudahan asas disediakan di sini ialah set bbq, surau, toilet, bilik mandi, pondok-pondok di tepi sungai untuk berkelah / beristirehat, cafe menjual makanan / minuman panas & sejuk dan juga ada perkhidmatan katering untuk function family day. Kalau nak buat family day pun boleh, ada disediakan padang untuk acara sukaneka.

Di sini juga ada chalet dan pondok type A yang boleh disewa. Kadar sewa chalet untuk satu malam kalau tak salah Che Mie sekitar RM90.00 dan untuk pondok type A sewanya RM55.00.

 Pondok : RM 25.00 sehari
 Chalet : RM90.00 semalam
Pondok Type A : RM55.00 semalam

Untuk tempahan atau maklumat lanjut boleh hubungi atau whatsapp ditalian 012-2286689 (Icam) atau 012-6932522 (Ieda). Boleh juga layari fb Sg Lopo Village.



SEKIAN,
SELAMAT BERISTIREHAT DAN BERIADAH
BERSAMA KELUARGA 


No comments:

Post a Comment